Prettig precies in salaris en advies

Salarisadministratie Salarisadministratie

Nieuw contract bij doorwerken na AOW-leeftijd

doorwerken

8 november 2013

Komt u met uw werknemer overeen dat hij bij uw organisatie blijft werken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd, dan moet u soms een nieuwe arbeidsovereenkomst met hem sluiten. Uw werknemer behoudt dan gewoon het recht op zijn AOW-uitkering.

Staat er in de cao of arbeidsovereenkomst dat het dienstverband van een werknemer automatisch eindigt bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd, maar besluit u samen dat de werknemer toch langer bij uw organisatie blijft werken, dan is het verstandig om een nieuwe arbeidsovereenkomst met de werknemer te sluiten. Uw werknemer ontvangt dan gewoon zijn AOW-uitkering naast het salaris dat hij bij uw organisatie verdient. Ook heeft dit salaris geen invloed op de hoogte van zijn AOW-uitkering.

 

Recht op wettelijk minimumloon vervalt bij doorwerken

Bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd vervalt het recht op het wettelijk minimumloon, maar niet het recht op minimumvakantiebijslag. Ook blijft u verplicht om het loon van de werknemer twee jaar door te betalen bij ziekte. Er is een wetsvoorstel in de maak om dit te veranderen. Hierover heeft u meer kunnen lezen in het bericht ‘Einde loondoorbetaling voor zieke 65-plussers?’ Dit wetsvoorstel treedt naar verwachting in werking op 1 juli 2015.

 

Ketenbepaling blijft in stand

Als er in de cao of arbeidsovereenkomst staat dat doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd is toegestaan, loopt de arbeidsovereenkomst van de werknemer gewoon door. Ook de ketenbepaling blijft dan in stand. Dit kan dus betekenen dat de werknemer na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd nog recht heeft op een vast contract.

bron: HR rendement

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Uw contactpersonen bij MKB salarisadviseurs zijn:

Loonadministratie

Janine van Huigenbosch

Ervaren salarisadviseur binnen het MKB en manager van MKB Salarisadviseurs sinds 2012. Altijd zeer betrokken bij de klant, denkt in oplossingen en draait haar hand nergens voor om. Ambitieus en stressbestendig, zorgt ervoor dat de klant volledig ontzorgt wordt.

Floor Meijdam

Floor Meijdam

De nieuwste aanwinst in het team vanaf mei 2017. Zeer ervaren salarisadviseur en expert op het gebied van Unit4 (online). Naast gebruikelijke loonverwerking graag bezig met advisering en optimalisatie van salarisadministratie.

Offerte aanvragen

Laat hier uw gegevens achter
wij informeren u vrijblijvend.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Salarisadministratie

Bel mij terug

Vul hier uw naam en telefoonnummer
in en wij bellen u z.s.m terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Ontvang de meest gestelde vragen en antwoorden over salaris en salarisadministratie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Salarisadministratie


MKB Salarisadviseurs is lid van de VNSa