Prettig precies in salaris en advies

Salarisadministratie Salarisadministratie
Salarisadministratie

Wat is een loonstrook?

Elke werknemer van een organisatie ontvangt een loonstrook. Meestal ontvangt een werknemer deze elke maand. Een loonstrook is het overzicht van het loon van de werknemer opgesplitst in de verschillende loonvormen. Het is de specificatie van het loon. Het is niet verplicht om als salarisadministratie iedere maand een salarisstrook uit te geven aan uw werknemers. Het is wel verplicht bij uw allereerste salaris die u van een organisatie ontvangt. Loonstroken maken is ook verplicht wanneer er dingen veranderen in het loon of in de loonheffingen.

Inhoud salarisstrook

Een loonstrook bestaat uit meerdere onderdelen. Als u loonstroken gaat maken, moeten in ieder geval de volgende onderdelen er op te vinden zijn: 

  • Het brutoloon van de werknemer
  • De bedragen waaruit het brutoloon is opgebouwd (denk aan basisloon + eventuele prestatietoeslagen)
  • Het wettelijk minimumloon dat geldt voor de werknemer
  • De minimumvakantiebijslag die geldt voor de werknemer
  • Naam van de werknemer
  • Uw naam
  • De periode waarvoor de werknemer betaald krijgt
  • Het aantal gewerkte uren

Digitale loonstroken maken

Wilt u uw loonstrook digitaal verzenden? Dit is mogelijk, maar dan heeft u wel toestemming nodig van uw werknemers. Wanneer uw werknemer de salarisstrook liever op papier ontvangt, dan bent u verplicht hem een loonstrook op papier te geven. Daarnaast moet een werknemer zijn digitale salarisstrook kunnen opslaan, dan kan hij deze altijd bekijken wanneer hij dit wil.

loonstroken maken

Loonstrook laten maken bij MKB salarisadviseurs

Wilt u loonstroken maken voor uw werknemers? Daar kunnen wij u bij helpen. MKB Salarisadviseurs kan voor u de volledige loonadministratie uit handen nemen door onze loonadministrateurs. Bij MKB Salarisadviseurs werken enkel ervaren en deskundige salarisadviseurs. Het uitbesteden van de loonadministratie betekent dat u meer tijd overhoudt voor andere zaken en u hoeft uzelf niet bezig te houden met het loonstroken maken. Dit wordt allemaal voor u gedaan. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Heeft u interesse in het uitbesteden van uw loonadministratie of personeelsadministratie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Salarisadministratie

Bel mij terug

Vul hier uw naam en telefoonnummer
in en wij bellen u z.s.m terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Ontvang de meest gestelde vragen en antwoorden over salaris en salarisadministratie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Salarisadministratie


MKB Salarisadviseurs is lid van de VNSa