Elke startende MKB ondernemer komt voor dezelfde vraag te staan: Ga ik mijn salarisadministratie uitbesteden? Of ga ik het zelf doen? Wij bij MKB salarisadviseurs geven u 5 redenen om salarisadministratie uit te besteden.

 

1. Salarisadministratie draait om specifieke kennis


Indien u ervoor kiest om uw salarisadministratie in eigen beheer te doen heeft u veel specifieke kennis nodig over salarisadministratie. Salarisadministratie in eigen beheer betekent dat u voor elke nieuwe casus nieuwe specifieke kennis in huis moet hebben. Het is vaak onmogelijk om als MKB’er over alle onderwerp van salarisadministratie specifieke kennis te hebben.

Voorbeelden van onderwerpen waar specifiek kennis van belang is:

  • De auto, telefoon of tablet van de zaak
  • Werkkostenregeling  
  • Premiekorting arbeidsgehandicapte werknemers
  • Eigen risicodrager ZW/ WGA
  • Premiekorting oudere en jongere werknemers
  • Sectorpremies

 

2. Salarisadministratie: een doolhof aan softwareprogramma’s


U hebt er uiteindelijk voor gekozen om uw salarisadministratie in eigen beheer te doen, helaas komt u erachter dat er veel verschillende softwareprogramma’s zijn. Het is voor u lastig om de juiste te kiezen, want welke past bij mijn organisatie? Uiteindelijk zijn de licentiekosten voor een software programma erg duur, waarbij u vaak ook een salaris proffesional in dienst moet nemen. Vanuit onze ervaring blijkt dat het vaak goedkoper is om uw salarisadministratie uit te besteden. Bij MKB salarisadviseurs heeft u 24 uur per dag toegang tot de salarisadministratie van uw organisatie.

 

3. Wetgeving, regelgeving en cao’s veranderen voortdurend

 

Het juridische aspect binnen salarisadministratie is voortdurend in beweging. De wetgeving, regelgeving en cao’s veranderen jaarlijks. Het is van essentieel belang dat uw salarisadministratie uitgevoerd wordt met de regels die op dat moment gelden. Als u ervoor kiest om uw salarisadministratie uit te besteden zal het altijd worden gedaan op basis van de nieuwste wetgeving, regelgeving en de cao bepalingen.

 

4. Salarisadministratie uit besteden: geen risico op fouten

 

Het doen van uw salarisadministratie is complex, het moet voldoen aan veel standaarden waardoor er een groot risico is op het maken van fouten. Op het moment dat er door u een fout wordt gemaakt is het risico dat de Belastingdienst boetes en naheffingen zal toepassen. Op het moment dat u uw salarisadministratie uitbesteed zal dit risico voor u weggenomen worden, door de experts van MKB salarisadviseurs.

 

5. Salarisadministratie uitbesteden: tijdsbesparing


Het voeren van salarisadministratie vergt u als MKB ondernemer veel tijd, tijd die u eigenlijk wilt besteden in uw onderneming. Door uw salarisadministratie uit te besteden bespaart u veel kostbare tijd. Salarisadministratie in eigen beheer verlangt namelijk structureel elke maand veel tijd van u als ondernemer, aangezien dat uw medewerkers uit kijken naar de dag waarop ze het salaris ontvangen.

 

Uw salarisadministratie uitbesteden?

Het kan zijn dat u na het lezen van dit artikel overweegt om uw salarisadministratie uit te besteden of dat u vragen heeft over het uitbesteden van uw administratie? Wij nodigen u uit om contact op te nemen met MKB salarisadviseurs. U kunt MKB salarisadviseurs bereiken op het telefoonnummer 0318 – 830 234 of vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terug naar overzicht